Get Adobe Flash player
Info

Poprzednia strona

Można obejrzeć najstarszą działającą wersję naszej strony.

Zobacz ...

Kontakt
Diecezjalny Dom Rekolekcyjny
ul. Rekolekcyjna 13
33-190 Ciężkowice
email: dom_rek@diecezja.tarnow.pl

Tel.: +48(14) 6510013
Fax.: +48(14) 6511083
Mob.: +48 503154047

Krakowski Bank Spółdzielczy
09 85910007 0290 0000 1980 0001

  • Barszczyk godnego czci purpurata tarnowskiego grzybowy
  • Paszteciki z mięsem i kapustą podług receptury Oblatów
  • Borowiki z patelni prefekta podane na sosie kurkowym
  • Carpaccio Prałata z polędwicy wołowej
  • Półmisek Opata

  • Zupa krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym
  • Zupa oliwkowa z jajami przepiórczymi
  • Zupa Apostołów
  • Żurek św. Placyda z wędliną i serem białym

  • Sałatka chorałowa z kurczakiem i prażonym słonecznikiem

  • Bigos staropolski według św. Huberta
  • Pierogi sióstr zakonnych z mięsem
  • Pierogi sióstr zakonnych z serem i ziemniakami

  • Karkówka z pieczarkami od Matki Przeoryszy
  • Schab ze śliwkami kradzionymi o zmroku z dziekańskiego ogrodu
  • Mięsna Kieszeń Dyrektora DDR z niespodzianką
  • Chateux furtiana z polędwicy wołowej sos Colbert, krokiety ziemniaczane, bukiet warzyw
  • Filet z kaczki siostry Salomei z sosem kurkowym kluski zakonne, marchewka glazurowana
  • Gołąbki z mięsem i kaszą postulanckie w sosie borowikowym
  • Pieczeń cielęca przeora na makaronie papardele z brokułami
  • Pieczona jagnięcina po cystersku
  • Kaczka pieczona na musie jabłkowym risotto w cieście francuskim, szparagi
  • Placki ziemniaczane pustelnika z kwaśną śmietaną i cebulką
  • Placki ziemniaczane z wołowiną duszoną w miodzie pitnym klasztornym
  • Sandacz benedyktyński z sosem kaparowym ziemniaki z wody fasolka szparagowa duszona z masłem
  • Stek wieprzowy z grilla zapiekany z boczkiem pomidorami i parmezanem, frytki, sałatka warzywna siostry Konsolaty
  • Wątróbka cielęca Szafarza na grzance z purre kasztanowym
  • Zakonne naleśniki z ricottą w towarzystwie sosu colbert i szpinaku

  • Frytki na złocisto z ziemniaków od Kąclowej
  • Soczewica zielona uzyskana za przywilej pierworództwa
  • Kalafior, brokuły, marchewka mini, surówka z selera z rodzynkami, Sałata lodowa od misjonarzy z Laponii
  • Warzywa w bukiecie na wykwintny sposób podane

  • Owoce tropikalne z afrykańskich misji pewnego misjonarza
  • Ciasto z orzechami zbieranymi po Nieszporach
  • Kawa espresso, herbaty owocowe i ziołowe, soki owocowe, woda mineralna Żywiec z cytryną i limonką
  • Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
  • Sernik ciężkowicki
  • Sorbet jabłkowy przedsoborowy z konfiturą owoce leśne z żubrówką
  • Szarlotka klasztorna na likierze
  • Tort czekoladowy św. Marty na musie z konfitury z wiśni
  • Lody św. Marcina z wiśniami św. Hildegardy
  • Niebiańskie lody z konfiturą z pomarańczy

  • Borowiki z patelni prefekta podane na sosie kurkowym
  • Karp w chrupiącej panierce z sezamem krokiety ziemniaczane, mieszanka warzywna "Opacka"
  • Łosoś prowincjała w sosie chrzanowym z migdałami ziemniaki, sałatka warzywna św. Scholastyki
  • Pierogi sióstr zakonnych z serem i ziemniakamia
  • Placki ziemniaczane pustelnika z kwaśną śmietaną
  • Pstrąg okraszony miodem, ziemniaki ze skórką, sałatka z pomidorów z kaparami
  • Roladki z soli w sosie miętowym podprzeora, ryż mieszany z dzikim brokuły duszone z masłem
  • Sałatka chorałowa z łososiem wędzonym i prażonym słonecznikiem
  • Sandacz benedyktyński z sosem kaparowym ziemniaki z wody
  • Fasolka szparagowa duszona z masłem
  • Tort czekoladowy św. Marty na musie z konfitury z wiśni
  • Zakonne naleśniki z ricottą w towarzystwie sosu colbert i szpinaku
  • Zupa krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym
  • Zupa oliwkowa z jajami przepiórczymi

Życzymy dobrego apetytu i smacznego

góra strony